Wij blijven zorg bieden!

Waarom blijven we open?
Wij hebben als zorgprofessionals de opdracht zorg te blijven leveren zover en zolang dit kan. Als paramedici kunnen wij een bijdrage leveren aan het ontlasten van huisartsen en specialisten. Zij zijn op dit moment veelal moeilijker bereikbaar en hebben hun handen vol aan Corona patiënten. Ook wilt u hen wellicht niet belasten met niet acute klachten.

Echter ook niet acute klachten kunnen heel vervelend zijn. En daar helpen we u graag vanaf.

Behandeling
We zijn wel geadviseerd om face-to-face contacten  zoveel mogelijk te vermijden. Dus wanneer dit niet hoeft wil ik de behandeling zoveel mogelijk op afstand doen en het liefste via videobellen. Wanneer er toch direct contact moet plaatsvinden zullen alle veiligheidsregels van het RIVM in acht worden genomen.

Online therapie.
Vanaf nu bieden wij u online therapie (e- Health) via Clickdoc, u kunt dan beveiligd online behandeling ontvangen. De therapeut ziet en hoort u en andersom. Zeker voor spanningsklachten en slaapproblemen werkt dit goed. Maar ook intakes, houdingsadvies en advies bij pijnklachten kunnen zo vaak prima plaatsvinden.

Deze behandelingen worden ook gewoon vergoed door uw zorgverzekeraar. Hierover zijn vandaag landelijke afspraken gemaakt met de Nederlandse Zorgautoriteit, onze beroepsvereniging en het ministerie van Volksgezondheid.

Therapie in de praktijk.
Dit het liefst alleen wanneer behandeling op afstand lastig is of het de behandeling negatief beïnvloed.
Maar hiervoor gelden wel de volgende richtlijnen:

  • – U bent niet ziek of verkouden.
  • – U bent niet in corona gebied geweest (oa Italië, China, HongKong, Iran etc. Kijk voor de meest recente lijst op de website v het RIVM).
  • – U bent de afgelopen 14 dagen zover u weet niet in contact geweest met een (vastgestelde) corona patiënt.
  • – Neem uw eigen GROTE badhanddoek mee.
  • – Voordat u de praktijk in komt zorgt u dat uw handen grondig gewassen zijn.

Verder geven wij in de praktijk vanzelfsprekend geen handen, desinfecteren wij de ruimte, onze handen en gebruikte voorwerpen na elke behandeling. Tevens leven wij alle voorgeschreven voorzorgsmaatregelen na.

Wij zijn vol vertrouwen dat wij, als wij zorg voor elkaar blijven houden, samen sterker uit deze moeilijke tijd zullen komen. Ik wens iedereen heel veel sterkte en gezondheid toe.